Aktivnosti

Pre samo godinu dana, ovako je sve izgledalo…

 

Letnja akademija i festival od 17.7 - 30.7.2023. u Beogradu u saradnji sa Internacionalnim operskim festivalom Morelia iz Meksika i Srpskim simfonijskim orkestrom.

Program: gala operski koncert i produkcija Pučinijeve opere „Boemi“, audicija za mlade umetnike od strane renomiranih agenata i direktora opere iz regiona.

U Beogradu je održana letnja akademija u kojoj je učestvovalo 15 internacionalnih pevača i 10 mladih talentovanih umetnika iz Srbije koji su imali priliku da rade sa međunarodno priznatim umetnicima kao što su: Danielle Orlando (SAD) – pijanista / vocal coach iz Metropoliten opera Nju Jork, Luis Ledesma (SAD) – bariton, umetnik koji je nastupao u vodećim operskim kućama, Juan del Bosco (Meksiko) – tenor, umetnik koji je nastupao u vodećim operskim kućama, Dejan Prošev (Severna Makedonija) – reditelj opere u Severnoj Makedoniji, Allen Vladimir Gomez (Meksiko) – dirigent.

dom vojske gala

 

Izvedba opere „Andre Šenije“ Umberta Đordana u Beogradu, u koprodukciji sa operama iz Severne Makedonije, Tirane, Varne i Leccea (Italija), održana je u periodu od 23. do 29. septembra 2023. godine. Ova spektakularna produkcija je okupila internacionalne pevače, pružajući mladim talentovanim umetnicima priliku da se istaknu u manjim i srednjim ulogama. Orkestar Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ pratio je izvođenje.

 

Master kurs operske primadone Brune Baljoni (Italija), održan je od 24. do 29. oktobra 2023. godine.


Koncert „Rađanje zvezde“ u čast Marije Kalas u velikoj sali Kolarčeve zadužbine sa SIAA fondacijom i operskim solistima iz sveta.


Hollywood u Srbiji

Projekat holivudskih hitova u izvođenju Srpskog simfonijskog orkestra i dirigentkinje Džejn Braun iz Sjedinjenih Američkih država u velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

 

Anime simfonija

Projekat japanske anime muzike u izvođenju Srpskog simfonijskog orkestra i dirigenta Keniči Šimure koji je izveden u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, MTS dvorane, Doma omladine i Pozorišta mladih u Novom Sadu.