O Fondaciji

Internacionalna operska fondacija je plod vizije operske solistkinje Marije Jelić, koja je osmislila ovaj projekat s ciljem da donese novi sjaj operskoj sceni, kako kroz produkciju tako i kroz obrazovne programe.
Misija je svakako jasna: omogućiti mladim, talentovanim operskim umetnicima iz različitih krajeva sveta, pristup vrhunskom mentorskom timu i resursima, kako bi unapredili svoje veštine i pripremili se za međunarodnu scenu.

U ovom trenutku, naši mladi umetnici imaju privilegiju da sarađuju sa renomiranim imenima svetske operske scene kao što je na primer, Danijele Orlando, čija karijera obuhvata angažmane na prestižnim opernim pozornicama širom sveta, i deli svoje bogato iskustvo kao mentor našim polaznicima. Pored nje, naš tim predavača obuhvata svetske talente poput tenora svetskog renomea Huana del Boska, osnivača Međunarodnog letnjeg operskog festivala u Moreliji, i Luisa Ledesme, baritona čije su interpretacije očarale publiku na najprestižnijim operskim scenama.

Naša Fondacija ne samo što pruža priliku mladim umetnicima da steknu scensko iskustvo, već im omogućava i dragoceno umrežavanje sa dirigentima, rediteljima i drugim vrhunskim pevačima. Smatramo da su institucije poput naše ključne za razvoj budućih operskih zvezda, pružajući im ključnu podršku i resurse koji ih vode ka svetskom uspehu.

 

fondacija